Meubels pimpen is helemaal in. Heb jij een oude tafel, kast of stoel die een nieuwe look kan gebruiken? Door aan de slag te gaan met bijvoorbeeld plakfolie of krijtverf tover je een meubel binnen no-time om tot de eyecatcher van de kamer. In dit artikel kun je 3 ideeën vinden om je meubels te pimpen.

1. Plakfolie

Plakfolie is niet alleen handig voor het beplakken van ramen, je kunt er namelijk ook verschillende meubels mee opleuken. Een groot voordeel is dat plakfolie in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ook kun je folie met verschillende dessins vinden, denk hierbij aan: een marmerlook, ruitjes, bloemen of stipjes.

Wil je een tafel pimpen? Kies er dan bijvoorbeeld voor om het tafelblad of juist de poten van de tafel te beplakken. Ook een kast, met een gladde ondergrond, kun je een totaal nieuwe look geven met plakfolie. Het enige wat je moet doen is de ondergrond schoonmaken, nat maken en na het plakken de oppervlakte gladstrijken met een liniaal.

2. Krijtverf

Wil jij een oud meubel, bijvoorbeeld een stoel, pimpen zonder te veel moeite te doen? Dan is krijtverf een goed idee. Het gebruiken van krijtverf brengt verschillende voordelen met zich mee: je hoeft het meubel niet te schuren, de verf droogt snel én het dekt goed. Met krijtverf kun je zowel meubels van hout, riet, metaal, leer als kunststof verven. Het resultaat? Een matte, poederachtige uitstraling. Ideaal voor de liefhebbers van een vintagelook.

Hoe je de krijtverf het best kunt gebruiken? Door de oppervlakte schoon te maken en af te nemen met een doekje. Let op: in sommige gevallen, bijvoorbeeld met een eikenhouten meubel, is het nodig om een primer te gebruiken. Het schuren van het meubel is niet nodig, maar wel handig wanneer je bijvoorbeeld met een bladderende onderlaag werkt. Breng vervolgens een eerste, onverdunde laag aan. Als laatst breng je een verdunde laag aan voor een mooi effect. Extra leuk: krijtverf kun je ook voor muren gebruiken. Zo kun je jouw muur met je gepimpte meubel matchen.

3. Behang

Bij het pimpen van meubels denk je waarschijnlijk niet gelijk aan behang. Toch kun je hier veel kanten mee op. Heb je bijvoorbeeld een tafel met een glazen plaat? Kies er dan voor om een baan behang onder de glasplaat te plaatsen, om de look van de tafel snel en makkelijk te veranderen. Ook kun je behang gebruiken op verschillende oppervlakken, zoals de deuren of de laden van een kast. Knip het behang in het juiste formaat en breng het aan door het simpelweg op te plakken met behangplaksel. Let bij het aanbrengen van het behang extra op het voorkomen van luchtbellen en klaar ben je!

Veel succes met het pimpen van jouw meubels.