Veel mensen hebben tegenwoordig een moderne, strakke keuken. Vaak met greeploze lades en een strak blad. Qua kleur zijn deze keukens vaak wit met zwart gecombineerd of andersom. In ieder geval is er weinig kleur te zien. Toch willen veel mensen hun keuken leuk aankleden met wat kleur. Alleen dit is moeilijker dan het leuk. Zomaar ergens iets kleurrijks neerzetten of ophangen is vaak een doorn in het oog en verpest de strakke look. Hoe gaan we moderne keukens dan decoreren?

Standaard benodigdheden

Het makkelijkste is om voorzichtig te gaan spullen met materiaal dat je sowieso nodig hebt in je keuken. Door deze kleine onderdelen wat aan te passen kun je vaak voor een aangename verrassing zorgen. Denk hierbij aan het vervangen van je thee- en handdoeken. Zo kun je al iets meer kleur in je keuken toevoegen. Als je iets avontuurlijker bent kun je kiezen voor opvallende keukenapparatuur. Wat dacht je van een knalrode broodrooster? Je zou ook je industriƫle lamp kunnen verven in een fris tintje. Een andere leuke tip is wat groen op het aanrecht plaatsen. Een goede kok gebruikt natuurlijk verse kruiden tijdens het koken, dus waarom niet een paar plantjes rozemarijn, basilicum en peterselie op je aanrecht zetten? Dit zorgt voor wat organische vormen in de keuken en het is lekker praktisch tijdens het koken.

Servies

Een andere manier om wat verandering aan te brengen in je strakke keuken is het aanpassen van servies en bestek. In plaats van moderne borden, bestek en glazen juist iets landelijks te kiezen. Dit kun je doen door voor vrij ruwe materialen te kiezen. Denk aan houten elementen zoals bijvoorbeeld schalen of platen. In plaats van saaie, witte, vierkante borden en fors, strak bestek kun je gaan voor wat speelsere, organische vormen. Denk hierbij aan borden die juist niet glimmen of mokken in een kleurtje of met een patroon.