Je wil iedere dag gebruik kunnen maken van een schoon toilet, lekker kunnen douchen in een frisse douchecabine of bijvoorbeeld je haar kunnen borstelen zonder de witte tandpastavlekken in de wastafel te moeten zien. Hoe kun je de badkamer op een effectieve manier schoonmaken en -houden, zonder ieder weekend uren bezig te zijn? In dit artikel geven we je vijf handige tips om het schoonmaken van de badkamer eenvoudiger te maken.

Tip 1: onderhoud de badkamer

Leg een wonderdoekje of wegwerpdoekje in de badkamer neer en zorg dat je iedere avond even met het doekje door de wastafel gaat. Zo blijft deze schoon!

Tip 2: gebruik een krukje voor kinderen

Kinderen vinden het soms behoorlijk lastig om bij de wastafel te komen, door hun lengte. Dit probleem los je eenvoudig op met een klein krukje, die je onder de wastafel kunt schuiven. De kinderen kunnen het krukje pakken bij het poetsen van hun tanden, zodat je de tandpastavlekken in de badkamer voortaan voorkomt. Dit scheelt schoonmaken in het weekend.

Tip 3: een kleed in de badkamer

Leg een voetenkleedje in de badkamer! Dit is niet alleen lekker aan je voeten als je uit de douchecabine of het bad komt, het voorkomt ook dat je overal witte kringen op de grond krijgt. Het kleedje kun je heel eenvoudig eens per week uitkloppen.

Tip 4: gebruik carwax op de douchedeur

Het klinkt misschien gek, maar het is heel effectief! Wrijf de douchedeur in met een dun laagje carwax, waarmee de druppeltjes heel eenvoudig van de douchedeur afdruipen als je aan het douchen bent. Zo voorkom je de kleine vlekjes die ontstaan als het vocht op je deur blijft staan na het douchen.

Tip 5: schakel een huishoudelijke hulp in

Wil je het helemaal makkelijk maken voor jezelf? Schakel een huishoudelijke hulp in, bijvoorbeeld via De Witte Werkster, zodat je zeker weet dat je badkamer iedere week helemaal fris is.