Een spa ervaring is voor veel mensen de ultieme luxe. Een lekker bubbelbad of een sauna zijn de beste plaatsen om helemaal te kunnen ontspannen. Maar waarom zou je dit alleen maar in een spa kunnen doen? Het is mogelijk om je eigen wellness te bouwen in huis zodat je iedere dag kunt genieten van de ultieme ontspanning. Je kunt dit luxe bouwproject zo groot of klein maken als je wilt, en zo je eigen spa helemaal personaliseren.

Een spa aan huis

Sommige mensen kiezen ervoor om hun spa als een aanbouw te bouwen. Of het nu een omgebouwde extra kamer is of een op maat gemaakte aanbouw die speciaal is ontworpen voor de spa: het kan allebei. Wanneer je spa als aanbouw wordt gebouwd, hoef je niet in de kou naar de sauna te lopen, want je spa is gewoon in je eigen huis. Een bijkomend voordeel is dat je water en elektriciteit al in de buurt hebt. Misschien heb je maar een kleine verlenging nodig om je apparaten in de spa aan te sluiten. Wanneer je je spa hebt gebouwd in een getransformeerde ruimte heb je zelfs de meeste essentiƫle dingen al in de buurt. Zo hoef je niet helemaal van begin af aan te beginnen met de bouw.

Ontspanning in de tuin

Een buitenspa is voor veel mensen de echte grote droom. Vooral het idee van lange avonden in een bubbelbad spreekt veel mensen aan. Je kunt ervoor kiezen om je spa in een apart huisje in je tuin te bouwen. Voor veel mensen is dit het ultieme idee van sfeervol wonen. Deze losse huisjes kun je helemaal op maat bouwen en zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Wordt het een simpel tuinhuisje, of ben je van plan om een van top tot teen gedecoreerde spa te bouwen? Wanneer je besluit om in de tuin te bouwen, heb je wel als nadeel dat je meer tijd en geld kwijt zult zijn aan het verzorgen van de juiste aansluitingen. Een tuin is over het algemeen nou eenmaal niet voorzien van waterleidingen en elektriciteit.