Het is wellicht niet helemaal de tijd om het over tuin trends te hebben, aangezien het momenteel iets te koud is en de zon zich maar amper laat zien. Desalniettemin, willen we graag deze nieuwe interieur trend met je delen, namelijk buiten tapijt! Dus niet meer met de tenen tussen het gras of op de tegels, maar op een hip buiten tapijt. Wellicht krijg je hierdoor een beetje de zomer in je bol.

 

Lounge set en dergelijke

De tuin wordt meer en meer een verlengstuk van de leef ruimte van mensen. Wanneer de zon zich na een lange winter weer laat zien, trekken we massaal veel te vroeg onze korte broek aan en gaan we weer sparen voor een mooie gebruind huidje. Inmiddels hebben we bijna allemaal op het meest zuidelijke stukje van onze tuin een lounge set, een overkapping of een buiten keuken in laten bouwen. Maar een ding mist nog; een buiten tapijt. Het maakt je zitplek een stuk gezelliger en knusser en heeft een beetje een festival-achtige en bohemian uitstraling.

 

Doorweekt buiten tapijt

Nou hoor ik je al denken; ik heb geen overkapping laten bouwen en in Nederland regent het nogal regelmatig. Krijg ik daar niet een beetje een doorweekt buiten tapijt van? In tegendeel, want ook de vloer specialisten hebben natuurlijk over deze trend nagedacht en rekening gehouden met de Nederlandse weersomstandigheden. Want je hebt tegenwoordig ruime keuze uit verschillende kunststof buiten tapijten in toffe kleuren en hippe dessins. Deze materiaal keuze zorgt ervoor dat de tapijtjes lekker licht zijn en je kunt ze makkelijk overal mee naartoe nemen, naar het strand bijvoorbeeld. Maar doordat het buiten tapijt van kunstof is gemaakt, kunnen ze tegen vocht en regen. Dus eigenlijk is deze trend helemaal niet seizoens-gebonden zijn! Wordt deze zomer trend toch nog een beetje winters.