Duurzamer leven kan op verschillende manieren, zo kunt u kiezen om zelf energie op te wekken via wind- of zonne-energie, uw hele huis isoleren, kiezen voor driedubbelglas of om uw gehele interieur in te richten met tweedehands of gerecyclede meubelen. Zo is ook de Botanische look, de trend voor mensen die duurzamer willen wonen, maar ook voor mensen met echte groene vingers.

Groen, groen en nog eens groen

Bij de botanische look staat de kleur groen, en ook alles wat met groen te maken heeft centraal. Denk hierbij voornamelijk aan groene prints, planten en natuurlijke aardse producten als bamboe en houten meubelen. In elke ruimte van een woning die botanisch is ingericht vindt u wel een plantje of natuurlijke accessoires zoals houten tafels, stoelen en bijvoorbeeld natuurlijke prints zoals een palmboom blad. Interessant is dat elke ruimte op deze look kan inspelen, zo kunt u bijvoorbeeld in de keuken een houten tuinrekje plaatsen met eetbare planten zoals basilicum, peterselie, tuinkers of rozemarijn, Niet alleen een leuke aanvulling op uw keuken maar ook nog eens gezond! Daarnaast kunt u in de slaapkamer bijvoorbeeld planten gebruiken die extra zuurstof aanmaken of leuke groene beddengoed prints nemen. Met simpele accessoires kunt u deze look al creëren.

De botanische look en duurzaamheid

Daarnaast is deze look makkelijk te combineren met duurzaamheid, denk bijvoorbeeld aan echte houten jaloezieën of jaloezieën van lindenhout of imitatiehout. Meer informatie hierover vindt u op mijnhoutenjaloezieen.nl of https://www.mijnhoutenjaloezieen.nl/. Deze sluiten niet alleen goed aan op uw interieur maar werken ook nog eens isolerend. Zo kunt u namelijk zelf bepalen hoe dicht of open u de jaloezieën zet, om zo warmte binnen te houden. Daarnaast sluiten natuurlijk ook andere tweedehands of gerecyclede meubelen hier perfect op aan.