Veel mensen die huisdieren hebben zullen het met me eens zijn dat huisdieren niet altijd even goed samengaan met een mooi, verzorgd interieur. Je moet misschien wel dubbel zo vaak stofzuigen als iemand zonder huisdieren, omdat anders alle meubels en de hele vloer vol met haren ligt. Ook speeltjes en andere dierenattributen vormen soms een doorn in het oog van een stijlvol interieur. Een honden- of kattenmand is bijvoorbeeld vaak zo’n lelijk object dat totaal niet bij de inrichting van je huis past, maar je wilt je huisdier natuurlijk ook een eigen plekje gunnen. Het liefste gewoon in de woonkamer, want je honden en katten blijven toch gezelligheidsdieren.

Design kattenmanden

Gelukkig bestaan er tegenwoordig mooie design kattenmanden. Deze zien er een stuk mooier en luxer uit dan de gemiddelde mand van de dierenwinkel. Ze passen dat ook prima binnen bijvoorbeeld een modern, strak interieur. Door de combinatie van materialen zoals hout, katoen en metaal misstaat een design kattenmand in geen enkele woonkamer. De combinatie van strakke met juist organische vormen zorgen voor een speels effect.  De design kattenmanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Je vind vooral veel populaire woon-kleuren zoals grijstinten, ivoor, champagne, wit en zwart terug in de manden uit Frankrijk. De prijs ligt uiteraard wat hoger dan bij normale manden of krabpalen, maar je weet wel zeker dat de beste materialen gebruikt zijn. Je kunt een design kattenmand dan ook jaren laten staan.

Functioneel

Design kattenmanden zijn natuurlijk niet alleen voor de sier gemaakt. Ze zijn ook erg functioneel. Je kat heeft namelijk een heerlijk plekje om tot rust te komen. Zo hoeft hij ook niet meer op de bank of stoel te liggen en hoef je minder haren op te ruimen. Sommige modellen zijn zo gemaakt dat de buitenkant gebruikt kan worden om de nagels aan te scherpen. Zo hoef je geen extra krabpaal in huis te zetten. Het is sowieso aan te raden om tenminste één krabpaal, krabton of krabmand in huis te hebben. Zo weet je zeker dat je kat niet aan je meubels hoeft te krabben om zijn nagels te onderhouden.