Heeft jouw woonruimte een grote oppervlakte en wil je toch een knusse sfeer in de kamer? Waarom plaats je geen gashaard tussen de woonkamer en eetkamer? Hierdoor ontstaan er twee leefruimtes die voorheen één geheel vormden. De ruimte voelt direct een stuk knusser aan. En het mooie is, de sfeervolle vlammen zijn vanuit meerdere kamers te bekijken en te voelen. De gashaard wordt dus niet alleen als sfeermaker en warmtebron gebruikt, maar ook als ruimteverdeler. Een populair interieurtrend die steeds vaker terugkeert in de woonkamer.

Een sfeervolle blikvanger

We hebben hier te maken met een tunnelhaard, ook wel een doorkijkhaard genoemd. Zoals eerder gezegd is het vuur vanuit meerdere ruimtes te bekijken. Maar een doorkijkhaard staat bekend om een andere charme, namelijk de tunnelvisie. Vanuit de woonkamer is het mogelijk om door haard heen de eetkamer te zien. En andersom natuurlijk. Een prachtige blikvanger die niet te missen is. Bedenk ook wat voor vuurzicht jij het mooist vindt, horizontaal of verticaal. Aan de hand van deze keus kun je gerichter zoeken. Ik raad je alvast aan om te kijken naar DRU gashaard. Zo ben je al op de goede weg.

Ontspanning in meerdere kamers

In dit artikel wordt er voornamelijk gesproken om de haard middenin de woonruimte te zetten. Maar ik wil eigenlijk geen opties uitsluiten. Heb je al eens gedacht aan het creëren van een televisieruimte, speelkamer of een knusse leeshoek? Of een plekje tussen de woonkamer en de tuin? Zelfs een haard in de badkamer is geen gekke gedachte. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en onderscheidt jouw woning van de ander.

Toch is niet iedereen verkocht van een tunnelhaard middenin de kamer. Het nadeel is wel dat er opeens veel ruimte verloren gaat. Gelukkig is er een oplossing, namelijk een kleine tussenhaard tegen de zijwand plaatsen. In de buurt van de bank en de eettafel. De lengte van de haard komt vervolgens in de kamer, maar speelt geen dominante rol meer. Kies dan voor een driezijdige ruit, zodat de vlammen vanuit meerdere hoeken te bekijken zijn.

Gemak van een gashaard

Ongeacht de plek van de gashaard, één ding blijft hetzelfde. De gebruiksvriendelijkheid. Met de bijgeleverde afstandsbediening is het vuurbeeld, vanuit iedere kamer, tot in de puntjes te regelen. Tijdens het koken, televisie kijken, het avondeten, noem het maar op. En ben je dol op de nieuwste snufjes? Er bestaan voldoende haarden die je kunt bedienen met een Iphone, Ipad of Android. Bijvoorbeeld met een Faber gashaard.