Heel veel dingen zijn met de tijd verbeterd, maar op het gebied van design zijn klassieke items toch wel ontzettend sfeervol. Hier en daar een nostalgisch element in je interieur zorgt voor extra sfeer in je woning. Je kunt deze elementen overal toepassen, maar vooral in de keuken heb je de mogelijkheid om een aantal prachtige klassieke keukenaccessoires in de spotlight te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nostalgische keukenkraan? Deze kranen passen bij allerlei verschillende woontrends en zorgen voor net dat beetje extra sfeer in huis.

Rustiek koper

Koperen kranen waren een echte standaard in vroegere tijden. Tegenwoordig associëren we koper met een rustieke uitstraling. Wanneer je kiest voor een klassieke kraan in deze kleur heb je daarom een kraan in huis die perfect past bij een industriële stijl. Bij deze stijl wordt er geëxperimenteerd met veel verschillende soorten metaal. Koper zou de perfecte aanvulling zijn op een industriële keuken. Met een klassiek design geef je de keuken bovendien een zacht randje. Zo houden de verschillende woonaccessoires elkaar mooi in balans.

Een elegante vorm

Het is vooral de vorm van de kraan die de nostalgische uitstraling bepaalt. Wanneer je een erg lichte en landelijke keuken hebt, staat een elegante zilveren kraan prachtig bij de rest van je interieur. De nostalgische kraan is te herkennen aan de verschillende hendels en elegante krommingen die de accessoire maakt. Sommige kranen hebben bovendien extra details, zoals witte elementen op sommige stukken van de kraan. Vooral wanneer je een keuken hebt met witte accenten is dit een mooi exemplaar om uit te kiezen.

Modern en klassiek

Misschien is de nostalgische kraan iets te klassiek voor je persoonlijke smaak. Wanneer je een moderne keuken hebt, kun je kiezen voor een exemplaar dat tussen deze twee werelden in staat. Zo kan een kraan de klassieke hendels hebben van vroeger, maar tegelijkertijd ook vooral uit rechte vormen en lijnen bestaan. Door deze twee elementen met elkaar te verenigen, heb je een kraan die perfect binnen de moderne keuken past en toch wat van zijn de nostalgische sfeer mee kan geven.