Wanneer je bij kennissen of vrienden op bezoek gaat is het leuk om te kijken voor welke interieurstijl gekozen is. De reden dat dit zo leuk is, is dat wanneer je goed kijkt het duidelijk te zien is dat er voor veel verschillende stijlen gekozen is. En juist door voor veel verschillende stijlen te kiezen, kies je eigenlijk niks. Een mengelmoes van modern, klassiek en vintage is op papier best leuk. In de praktijg zorgt het voor chaos en onrust. Wij zullen een paar inhoudelijke tips geven hoe je een goede stijl in je woning en interieur kan creëren. In dit artikel zullen we beginnen met wat adviezen voor de tuin.

De stijl van je tuin

Voor je keuzes gaat maken is er eerst een vraag die je aan jezelf moet stellen;
‘hoeveel tijd ben ik bereid om te besteden aan onderhoud?’.

Als het antwoord op de vraag ‘zo min mogelijk’ is dan raden wij af om met veel aarde en planten te werken. Je kan de tuin toch een mooie groene uitstraling geven door te werken met heggen of met kunstgras. Naast kunstgras zijn mooie tegels ook een aanrader. Makkelijk schoon te houden en weinig onderhoud.

Tuingereedschap

Bij het leggen van tegels en stenen of het opbouwen van een tuinhuisje is goed gereedschap van belang. Goed gereedschap geeft sneller EN mooier resultaat. Een voorbeeld van goed tuingereedschap is het merk Hozelock. Hozelock staat bekend om A-kwaliteit tuingereedschap. Gereedschap van Hozelock gaat jarenlang mee en heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van bewatering en vijveraccessoires.

Vijver

Een vijver is ook erg mooi maar vergt ook onderhoud, tijd en energie. En ook geld natuurlijk. Wanneer je bereidt bent aan deze eisen te voldoen betaald het zich wel uit een prachtig kunstwerk. Bedenk wel dat de vijver niet het juiste onderdeel is van de tuin om op te besparen. Een hele goedkope vijverfilter filtert vaak niet goed en gaat sneller kapot. Een kwalitatieve vijverfilter houdt het water heel erg schoon waardoor je de vissen goed kan zien zwemmen.