Epoxyvloeren zijn veelzijdig en kunnen aan al uw wensen voldoen. Dit komt omdat epoxyvloeren kunnen worden gemaakt van speciale kunststoffen, ieder met hun eigen eigenschappen en pluspunten. Een epoxyvloer is een zogenaamde gietvloer. Het gietproces van de vloer zorgt ervoor dat er een stevig, nagenoeg ondoordringbaar, fundament wordt gelegd. Tijdens het gietproces worden er verschillende lagen kunststof over elkaar heen gegoten. Omdat dit niet eenvoudig raden we u aan om het uit te besteden aan een specialist zoals Gietvloer Den Haag.

Er zijn twee soorten kunststof die hiervoor gebruikt kunnen worden. Een daarvan is epoxy, een thermohardende kunststof. Epoxy is een kunststof dat gebruikt wordt omdat het zeer goed schokken kan opvangen, een eigenschap die zeer belangrijk is voor een vloer waar je op wilt kunnen vertrouwen. Lees alle gietvloer tips om meer te ontdekken. De kunststofsoort is niet alleen schokbestendig, het laat tevens geen water door en is niet gevoelig van invloeden van chemische stoffen.

Voordelen op het werk en thuis

De samenstelling van epoxyvloeren levert voordelen op voor zowel thuis als op de werkvloer. In een huiselijke setting komt de vloer goed tot uiting omdat hij, naast het feit dat hij er stijlvol uitziet, comfortabel is. Dit is mede te danken aan het feit dat hij schokbestendig is. De epoxyvloer kan grote klappen opvangen, maar het is ook nog eens een goede isolator. De vloer houdt warmte vast en dempt niet alleen schokken, maar ook geluid.

Wanneer u de epoxyvloer gebruikt op het werk, profiteert u van zijn stevigheid en weerbaarheid tegen invloeden van buitenaf. U haalt bovendien een vloer in huis die makkelijk schoon te houden is en die vocht en viezigheid afstoot. Als u de ondervloer ook op deze manier schoon maakt dan zal uw nieuwe gietvloer des te beter kunnen hechten, daardoor gaat het aanleggen zonder problemen en kunt u zo lang mogelijk genieten van uw nieuwe vloer!