Hogedrukpompen zijn een ‘must have’ in de industriële reiniging. Wanneer u bijvoorbeeld werkt in een bedrijf waar voedingsmiddelen worden verwerkt, is het noodzakelijk om goed te letten op de hygiëne van zowel de producten als de werknemers. Vooral in de sector voor industriële reinigingssystemen is het belangrijk dat u de juiste reinigingsproducten aan boord heeft. Zonder grondige reiniging van uw werkplaats, zal u teveel risico lopen op besmetting en dit kan gevaarlijke werkomstandigheden tot gevolg hebben. Daarom is het belangrijk om altijd alles goed schoon te houden. Hoe we dit doen? Onder andere door middel van een hogedrukpomp!

Hogedrukpompen in de praktijk

Met een sopje, een emmer en een doek gaan we het niet redden in de voedingsmiddelenindustrie. Zo kunt u te maken hebben met vleesresten of hardnekkige vlekken van bloed dat komt van het vlees. Om dit goed te kunnen verwijderen, zult u gebruik moeten maken van een hogedrukpomp. Deze zorgt ervoor dat de druk van het water flink verhoogd wordt, soms wel tot 40 bar! Dit houdt in dat u gemakkelijk alles schoon kunt maken met een reinigingspistool die wordt aangesloten op uw hogedrukpomp. Zo kunt u bijvoorbeeld eerst alles afspoelen met water, waarna u een schuiminstallatie gebruikt om alles nog grondiger te reinigen. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om alles nog eens te desinfecteren, waardoor alle bacteriën verdwijnen.

Hogedrukpomp ook interessant voor uw bedrijf?

Denkt u dat een hogedrukpomp ook interessant kan zijn voor uw bedrijf? Bekijk dan de mogelijkheden om een hogedrukpomp online aan te schaffen en te laten installeren op uw werkplaats. Daarmee kunt u het reinigingsproces flink versnellen, waardoor u meer tijd overhoudt om te besteden aan het productieproces. Dit zorgt uiteraard voor een hogere omzet, en wie wil dat nou niet?