Klokken vormen tot op de dag van vandaag een wezenlijk onderdeel van ons interieur. Klokken zijn betaalbaar, makkelijk aan te brengen, en ook nog eens nuttig. Iedereen heeft dan ook wel een klok in de woonkamer, en velen hebben er ook eentje in de badkamer en de slaapkamer. In dit artikel willen we een aantal punten bespreken waar je wellicht nog niet aan gedacht had.

Atoomklokken

Deze klokken worden ook wel radiografisch of radio controlled genoemd. Dit zijn klokken die verbonden staan met de hoofd klok in Frankfurt, en zodoende altijd de juiste tijd aangeven. Heb je er ook zo een hekel aan om klokken te moeten verzetten met de intrede van de winter of zomertijd? Dan zijn dit de klokken voor jou, want deze passen zichzelf automatisch aan. Maar ook mocht je de batterij dienen te vervangen, dan is het niet nodig om de juiste tijd weer in te stellen, de klok zal na het plaatsen van een ‘verse’ batterij automatisch de juiste tijd ‘zoeken’. Dit soort klokken zijn verkrijgbaar in Nederland bij de specialist Klokkenshop.

Badkamer klokken

Voor veel mensen is het een van de meest plezante onderdelen van de dag: het douchen of in bad gaan. Zo plezant zelfs dat mensen de tijd verliezen en veel te laat komen voor een afspraak. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt jezelf bewuster maken van de tijd door een badkamer klok aan te brengen. Een badkamer klok verschilt van andere soorten klokken in dat deze absoluut waterdicht zijn, en dat de tijd vaak makkelijker af te lezen is. Dit is belangrijk want in een badkamer kan het door de stomen van het hete water soms lastig zijn goed te kijken.

Digitale klokken

Ben jij een van die mensen die een hekel heeft aan tikkende klokken? Ga dan digitaal. Digitale klokken zijn ideaal om bijvoorbeeld in een slaapkamer op te hangen, zodoende niet gek te worden van het getik. Op de website klokkenshop.com vind je een aantal voorbeelden van digitale klokken.