Telecomprovider KPN gaat voor 6 euro per maand de slimme thermostaat Anna aanbieden bij een nieuw geïntroduceerd abonnement. KPN gaat de dienst genaamd “SmartLife Comfort” aanbieden bij een tweejarig contract. Het pakket met de slimme thermostaat en aansluitingsmodule voor de verwarmingsketel werd afgelopen maandag gepresenteerd.

Eerder kwam de provider al met SmartLife Veilig, een beveiligingssysteem dat met internet verbonden is. De slimme thermostaat Anna wordt gemaakt door het Nederlandse bedrijf Plugwise. Vanzelfsprekend is Anna te bedienen op zowel tablets en smartphones door middel van een app. Het is ook mogelijk om er verwarmingsschema’s mee in te stellen.

Op afstand de temperatuur regelen

Met een internetverbinding kan de temperatuur op afstand aangepast worden. Ook kunnen de diensten SmartLife Comfort en SmartLife Veilig met elkaar verbonden worden. Hierdoor kan bijvoorbeeld de temperatuur automatisch omlaag gezet worden als het alarm ingeschakeld wordt.

Het aansluiten van SmartLife Comfort kost voor KPN-klanten 99 euro. Voor SmartLife Veilig hoeven er geen aansluitkosten betaald te worden, wel kost deze dienst €7,95 per maand. Voor in de toekomst zegt KPN dat er nog meer smarthome-diensten aangeboden gaan worden.

Wat betekent dit voor mijn energieverbruik?

De slimme thermostaat Anna kan als een prima hulpmiddel gebruikt worden om te besparen op je energieverbruik en daarmee ook de energiekosten. Toch verschilt het per huishouden of een slimme thermostaat écht geld gaat besparen. Wil je zeker weten dat je geld bespaart op je energierekening? Met energie vergelijken op EasySwitch.nl bespaar je tot wel 400 euro per jaar. Behalve energie vergelijkt deze website ook internet/bellen/tv-abonnementen waaronder die van KPN. Hoewel er minder concurrentie is dan op de energiemarkt kunnen ook hier honderden euro’s bespaard worden. Vergelijk internet, bellen en tv ook op EasySwitch.nl.