Heb je ook goede voornemens voor het nieuwe jaar? Afvallen, meer sporten en stoppen met roken zijn altijd populair. Maar ook het huishouden beter bijhouden komt in veel lijstjes voor. De koude en regenachtige maanden aan het begin van het jaar zijn ideaal om hier een goede start mee te maken. Buiten is er niet veel te doen dus je brengt veel tijd binnen door. Wel zo fijn als het daar dan schoon en fris is. Met deze tips maak je een vliegende start. En als je hier een routine van maakt houd je het hele jaar je huis schoon.

Ten eerste, maak het leuk met je favoriete muziek op de achtergrond.

Begin met de lastigste klusjes die het meeste werk kosten. Daarna valt de rest alleen maar mee.

Zorg bij het schoonmaken van de vloer eerst dat alles wat in de weg staat is opgeruimd. Speelgoed in de kast en zet stoelen bijvoorbeeld even op de tafel, dan kun je in één keer met de stofzuiger door de hele ruimte (en daarna met de dweil).

Tip bij het dweilen: allesreinigers laten vaak een vet laagje achter op de vloer, hierdoor ga je voetstappen zien. Met een scheut schoonmaakazijn in het water krijg je een streeploos resultaat. Op deze pagina met schoonmaaktips vind je nog meer van zo’n handigheidjes.

Vergeet niet om regelmatig de ventilatieroosters schoon te maken. In de winter is het meestal te koud om lang het raam open te zetten. Voor de frisse lucht moet je het dus van de ventilatiesystemen hebben. Belangrijk dus dat deze goed werken zonder stof en vuil er in.

Poetshulp inschakelen

Als je zelf echt helemaal geen zin hebt om schoon te maken, of gewoon echt geen tijd, dan kun je ook een poetshulp inhuren. Je kunt dan super makkelijk inplannen wanneer deze langs komt en ook hoe vaak, je hoeft hier zelf niet eens voor thuis te blijven. Zo kun je ook makkelijk je voornemen halen 😉