Het kan voor ouders nogal eens een moeilijke taak zijn: de kinderkamer inrichten. Hoe ga je optimaal met de ruimte om? Hoe zorg je ervoor dat je kindje de kamer fijn vindt om in te spelen en te slapen? En wat zijn de laatste trends omtrent meubelen?

Ruimte

Een van de meest bekende meubelen als het gaat om het optimaliseren van ruimte is toch zeker wel de hoogslaper. Dit is het bed waar de kinderen met een ladder in kunnen klimmen (altijd leuk) met onder het slaapgedeelte een plek waar ze lekker kunnen spelen. Dit kan een zitgedeelte zijn, een opberggedeelte, een klein bureautje of zelfs een tent om in te spelen. Een ander handig artikel voor een kinderkamer zijn opbergboxen! Kinderen hebben vaak veel speelgoed en dit wordt overal geslingerd. Opbergboxen zijn daarom erg handig, om al die spullen bij elkaar te houden. Opbergboxen zijn verkrijgbaar in alle soorten, kleuren en maten, dus decoreer er maar op los!

Uitgelicht: leuke babykamer of kinderkamer meubels 2018

Aangenaamheid

Om ervoor te zorgen dat je kind het fijn vindt in zijn/haar kamer, kan je een kleurthema in de kamer aanbrengen. Je kan voor een felle kleur gaan, voor neutrale kleuren met accenten, voor donker of licht. De kleuren in een kamer kunnen veel doen voor het gevoel dat die kamer je geeft. Vraag aan je kind wat zijn/haar favoriete kleur is en vorm rondom dit antwoord het kleurenschema dat gebruikt gaat worden.

De laatste trends

Als we gaan kijken naar de laatste trends, zien we veel wit met lichte kleuren als accenten. Er zijn ook trends waar ouderwets-uitziende meubelen worden gebruikt, wat de kamer een stijlvol en tijdloos gevoel geeft.

Ben je meer op zoek naar accessoires? Hier vind je zowel roze als blauwe babykamer en kinderkamer accessoires.

Wat je ook besluit te doen met de kinderkamer, maak er een kunstwerk van en jij en je kind zullen er gegarandeerd van genieten!