Komend weekend is het al weer Pasen. Dit gezellige familiefeest is een goede aanleiding om je huis te decoreren. Mensen pakken minder uit dan met Kerstmis, maar paasdecoratie heeft de laatste jaren echt aan populariteit gewonnen. Voor veel mensen is dit ook het moment om de winter uit te zwaaien en de lente in huis te halen. Afhankelijk van het weer, zullen mensen zich ook weer opgewekter voelen en het voorjaarsgevoel omarmen. Het aanbrengen van paasversieringen in huis gaat dan ook gepaard met het buitenleven en natuurlijke elementen. In dit blog lees je over een aantal leuke manieren van decoreren, waardoor je inspiratie op kan doen.

Traditionele paasdecoratie

Uiteraard blijft een groot deel van de paasdecoraties altijd hetzelfde. Het is tenslotte jaarlijks hetzelfde feest. Zo zullen ook in 2016 ook weer veel paashazen, eieren en kuikentjes te zien zijn. Ook de kleur geel zal altijd volop aanwezig zijn tijdens Pasen. Wanneer je kleine kinderen hebt is er natuurlijk niks leukers dan zelf eieren versieren. Dit kun je doen met verf, maar er zijn tegenwoordig ook talloze andere mogelijkheden. Met viltstiften heb je bijvoorbeeld wat minder geklieder dan met verf. Je kunt ook allerlei andere spulletjes in huis halen om paaseieren te versieren. Je kunt bijvoorbeeld veertjes op je paaseieren plakken. Er bestaan zelfs eiertattoos! De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt altijd combineren met tinten die in je interieur terugkomen.

Natuur in huis

Zoals eerder gezegd halen we met Pasen ook graag de natuur in huis. Zo kun je altijd wat verse, fleurige voorjaarsbloemen in huis halen. Dit zorgt meteen voor wat kleur en een lekker geurtje in huis. Een andere manier om stijlvol te decoreren is het aanbrengen van paastakken. Zo kun je zelf wat voorzichtiger kleur aanbrengen door bijvoorbeeld paaseieren aan een lint aan je paastakken te hangen. Als je huis wat strakker en moderner is, is het verstandig om de takken zonder te veel poespas te plaatsen. Een mooie vaas doet al wonderen, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon op een tafel of kastje leggen.