Schilderijen ophangen in huis is vaak een lastig karweitje. Hoe bepaal je nu welk schilderij het beste past in de woonkamer, de hal of de keuken? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje. Zo krijg je meer inzicht in de zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste plaats voor het juiste schilderij in huis.

Schilderijen ophangen in de woonkamer

Bedenk per ruimte goed waar je deze voor gebruikt. Bepaal aan de hand daarvan welk type schilderij je kiest. In een woonkamer zit je bijvoorbeeld meer dan dat je staat. Hang je schilderijen dus niet te hoog op zodat je last krijgt van je nek. Hang de schilderijen zo op dat je ze ook zittend goed kunt zien. Maar hang ze ook niet te laag zodat er mogelijk mensen voor zitten.

Kies voor schilderijen in de woonkamer altijd een thema met kleuren die passen bij je bankstel en stoelen. Stel de kleuren hierop af voor een mooi aangezicht. Verder is het altijd leuk om een thema te kiezen dat past bij de stijl van je woonkamer. Heb je veel kleur in de woonkamer? Dan kun je gaan voor een complementair schilderij. Een vrolijk dierenschilderij kan dan bijvoorbeeld heel leuk staan. Laat altijd je eigen stijl leidend zijn.

De hal van je huis

Schilderijen ophangen in de hal van je huis is weer een heel ander verhaal. Zitten in de hal is vrij ongebruikelijk. Hang de schilderijen hier dus ook altijd op ooghoogte op. Let hiernaast op de vorm en grootte van je hal. Een langwerpig schilderij kan extra hoogte geven, maar ook een kleine ruimte benadrukken. Kijk hier van tevoren goed naar.

Schilderijen met lichte kleuren staan vaak het leukste in de hal. Deze geven de meestal donkere ruimte een vriendelijkere uitstraling. Zo kom je altijd gezellig binnen in huis!

Keuken schilderijen

De keuken is het hart van het huis. Leven, eten en genieten, dat gebeurt hier. Ga in de keuken voor een wat groter schilderij of een aantal schilderijen dicht op elkaar. Zo krijg je dat gezellige sfeertje dat elke keuken zo uniek maakt.

Abstracte schilderijen met metallic tinten zijn helemaal in dit jaar. Deze geven je keuken een stoere en moderne look, zonder aan sfeer te verliezen. De unieke kleuren en vormen zorgen voor de broodnodige creativiteit tijdens het koken. Eet smakelijk!