De sportzomer is in volle gang. Met het EK-voetbal, de Tour de France, het EK-atletiek in eigen land en eind deze zomer de olympische spelen in Zuid-Amerika draait Studio Sport overuren. Al die mooie sport op tv met Nederlanders die goed presteren inspireert natuurlijk. Zeker kinderen. Het mooiste is als kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten en vervolgens een keuze kunnen maken in welke sport ze gaan beoefenen. Het proberen van verschillende sporten kan op een vereniging maar het kan ook thuis. Op kunstgras kun je namelijk veel verschillende sporten beoefenen.

Voetbal
We zijn er deze zomer niet in geslaagd om op het EK onze kunsten te mogen vertonen maar de populairste sport blijft in Nederland toch voetbal. Ook onder meisjes wint de sport de laatste jaren flink terrein. Kunstgras is de perfecte ondergrond voor een lekker potje voetbal. Verschillende Eredivisieclubs hebben de afgelopen jaren echt gras ook ingeruild voor kunstgras. Kunstgras ruikt dan niet zo lekker als echt gras, het doet niets af aan het spelplezier en biedt daarnaast vele voordelen. Zo hoeft de terreinknecht niet meer zo veel tijd te besteden aan het onderhoud van het gras. Dat is zeker prettig als je zelf de terreinknecht bent. Het gras heeft geen water nodig, hoeft niet gemaaid te worden en overleeft vele potjes voetbal.

Hockey
Een andere sport die goed beoefent kan worden op kunstgras is hockey. Het is niet alleen een sport die leuk is om in recreatief verband te doen, Nederland behoort ook al jarenlang tot de wereldtop in deze sport. Met als gevolg dat er veel animo is onder Nederlandse jongeren voor de sport. Een belangrijk en leerzaam element van hockey is het teamaspect. Maar niet onbelangrijk: je kunt er lekker je energie in kwijt.

Tennis
Een sport die minder media-aandacht krijgt en waar Nederland de laatste jaren ook niet echt mee kan met de top is tennis. Desalniettemin is het onder recreanten een erg populair spelletje en is kunstgras een zeer geschikte ondergrond om het op te spelen. Het voordeel van kunstgras als tennisbaan is dat een club één keer een grotere investering moet doen maar er daarna jarenlang plezier van heeft zonder kosten. Daarnaast heeft kunstgras weinig te lijden, ook als er intensief op wordt gespeeld.

Leuk al dat sporten maar na inspanning is er tijd voor ontspanning. Kunstgras is niet alleen functioneel maar geeft ook een mooi uitzicht in de derde helft. Heb je plannen om een multifunctionele grasmat te gaan gebruiken? Je kunt het zelf aanleggen maar kunstgras aanleggen kun je ook laten doen.