Darten is de laatste Jaren sterk in populariteit gestegen. Voor sommige mensen is het een serieuze sport, maar voor velen is het ook een leuke vrijetijdsbesteding. Waar je vroeger naar de kroeg ging om gezellig een potje te darten met vrienden, is het tegenwoordig ook steeds normaler om een dartbord thuis te hebben. Dartborden zijn namelijk steeds betaalbaarder en thuis darten is toch wat laagdrempeliger. Een dartboard kopen is dan ook niet zo moeilijk, maar de grote vraag is altijd hoe en waar je het dartbord moet ophangen. Wij leggen het je uit!

Hoogte en lengte

De eerste stap na het kopen van een dartbord is om het dartbord op te hangen. Door de officiële hoogte en afstand te gebruiken zorg je ervoor dat je consistent kunt oefenen en op een andere locatie niet voor verrassingen komt te staan. Volgens de spelregels  moet het middelpunt van het dartpunt op 1,73 meter te hangen. De juiste afstand van het gooipunt tot de voorkant van het bord is 2,37 meter.

Dartbord ophangen: bescherm je muren

Als je niet de meest geoefende darter bent, dan is het ook verstandig om rondom het dartbord een beschermende plaat te bevestigen om beschadigingen in de muur of deur te voorkomen. Verder raden wij aan om je nieuwe dartbord op zo’n manier op te hangen zodat je deze ook weer makkelijk van de muur kan afhalen. Regelmatig even de ring met cijfers draaien zorgt namelijk voor een gelijkmatige slijtage.

Dartbord kopen?

Heb jij al een mooie dartset in huis of ben je nog op zoek? Mocht je nog op zoek zijn naar voordelige dartproducten van hoogwaardige kwaliteit? Bekijk dan eens het assortiment van ABCdarts.nl.