De CV installatie van je woning vormt één van de meest essentiële elementen in huis. Met een CV installatie zit je er immers ook in de herfst en winter warm bij thuis! Naast het belang van een goed onderhoud aan de CV installatie, kan het na verloop van tijd noodzakelijk zijn om je CV installatie te vervangen. Een loodgieter kan je zowel bij het onderhouden van de CV installatie als bij het vervangen daarvan helpen. Wist je bijvoorbeeld dat het steeds populairder wordt om over te stappen op een zogenaamde combiketel? Een combiketel combineert, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, een CV installatie met een boiler. Zo hoef je je voortaan nog maar over één apparaat te bekommeren om een warm huis in de herfst en winter te kunnen garanderen.

Voordelen van het vervangen van een oude CV installatie

Niet alleen is het vervangen van je huidige CV installatie voor een combiketel veel handiger, doordat je nu nog maar één apparaat nodig heeft, er zijn nog tal van andere voordelen. Een combiketel is bijvoorbeeld veel milieuvriendelijker, doordat het apparaat minder energie verbruikt om je woning op te warmen, warm water te leveren voor de douche of de afwas, enzovoorts. Wellicht lijkt het vervangen van jouw CV installatie voor een combiketel op voorhand onaantrekkelijk door de grote investering, op termijn zal je hier enkel winst mee maken. Door het lagere energieverbruik bespaar je jaarlijks namelijk flink op de energierekening.

Doorgaans heb je de kosten voor de investering in een combiketel binnen vijf tot tien jaar terugverdient, waarna je enkel nog winst maakt door de besparing op de energierekening die je jaarlijks ontvangt. Kortom, het vervangen van je CV installatie voor een combiketel is het overwegen waard!

Een CV installatie laten vervangen

Door de complexe werking en opbouw van een CV installatie is het aan te raden om jouw CV installatie te laten onderhouden en vervangen door een erkende loodgieter bij jou in de buurt. Tijdens het onderhoud kan een loodgieter onderdelen met beginnende slijtage direct voor je vervangen. Zo wordt de kans op storingen of defecten in de CV installatie een stuk kleiner.