2016 is inmiddels al een tijdje bezig en bij een nieuw jaar horen natuurlijk nieuw woontrends! Zo zijn elk jaar weer een aantal stijlen populairder dan ooit. De grootste trend van dit jaar is er eerlijk gezegd vorig jaar al redelijk opgekomen. We hebben het natuurlijk over ronde en ovale vormen. Waar een aantal jaar geleden alles nog zo strak mogelijk moest zijn, gaan we tegenwoordig voor meer vormspanning. Rond en ovaal zijn hiervoor dus ideaal. Je ziet het dan ook overal terug komen: Van lampen tot stoelen. Toch past deze trend wel bij de recente ontwikkelingen in de woninginrichting wereld.

Rond oogt zachter

Ronde en ovale vormen komen een stuk minder zakelijk over dan strak. We willen onze huizen steeds knusser inrichting. Een andere woontrend in 2016 past hier ook bij: zachte kleuren. Hierbij moet je denken aan verschillende wit- en grijstinten, maar ook aan metaaltinten die wat zachter gemaakt zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn okergoud en mat zilver. Deze kleuren zijn allemaal ideaal voor ronde en ovale accessoires. Je kunt eindeloos combineren. Kies voor kleine accessoires en details als je niet te drastisch wilt veranderen van interieur. Ook grotere objecten zoals een bijzettafel of een kruk zullen geen doorn in het oog zijn. Zulke veranderen zullen daarentegen juist verfrissend werken. Een ander voordeel van ronde en ovale spullen is dat ze ruimte creƫren. Zeker als je eigenlijk niet zo ruim woont.

Rond en ovaal zijn natuurlijk

Een ander kenmerk van de woontrend van 2016 is dat rond en ovaal natuurlijke, organische vormen zijn. Dit past bij de trend om natuur in huis te halen. In het voorjaar halen veel mensen graag een stukje natuur naar binnen door bloemen en planten in huis te zetten. Rondje vazen en potten passen hier perfect bij. Bovendien geeft de combinatie van rond en ovaal met natuurlijke producten en materialen een rustige, ontspannen sfeer.